Verschil bouwveiligheidsplan en BLVC plan

In de nieuwe omgevingswet die sinds 1 januari 2024 actief kun je verplicht gesteld worden om een bouwveiligheids- of sloopveiligheidsplan op te stellen. Via onze risicomatrix kom je direct te weten of dit ook voor jou geldt. Het opstellen van een bouwveiligheidsplan of BLVC-plan is maatwerk. Wij kunnen dit voor je opstellen.

Een gemeente kan ook vragen om een BLVC plan. Dit staat voor bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie. Soms wordt dit wel eens verward met een bouwveiligheidsplan. Maar wat is nou het verschil tussen een BLVC plan en een bouwveiligheidsplan?

Bij een bouwveiligheidsplan gaat het om de directe invloed van de bouwwerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan bouwzones, hijszones maar ook de veiligheid op en rondom de bouwplaats en het in te zetten materiaal. Een BLVC plan wordt er breder gekeken naar de omgeving. Bijvoorbeeld overlast van transportbewegingen, hinder door geluid, verkeersomleidingen en hoe te communiceren voor en tijdens de werkzaamheden.

Hulp nodig bij het schrijven van een bouwveiligheidsplan of BLVC plan? Met onze kennis en expertise uit de markt staan wij voor je klaar!